Puulaaki

syyskausi 2024

Syyskauden ilmoittautuminen on avoinna sunnuntaihin 4.8. saakka!


Ilmoita joukkueesi mukaan puhelimitse 050 3398747 tai sähköpostilla jenni.luukkanen@liikelataamo.fi

Ilmoita viestissä joukkueen nimi sekä yhteyshenkilö!

Vuoden 2024 kevätkauden puulaakin on voittanut K-Rauta Saarijärvi!

Divari-lohkon voittajaksi tiensä raivasi MikaSirpaLeena! Joukkue jatkaa ensi kaudella Liigassa.

Henkilökohtaisissa finaaleissa naisten sarjan voiton vei Taru Veikkola ja miesten sarjan voittajaksi selviytyi Ismo Piesanen!

Ensi kaudella Pahastuneet viskojat jatkavat pelejään Divarissa!

Lataamon leidit onnittelevat voittajia ja toivottavat kaikki tervetulleeksi mukaan Suomen suurimpaan ja hauskimpaan puulaakiin myös syyskaudella!

Pelin idea ja tavoitteet

Itse peli

Kolmehenkinen joukkuepeli, hinta 27 €/peli/joukkue. Pelissä kaksi joukkuetta kohtaa toisensa kolmen yhteissarjan pelissä, jossa jokaisesta yhteissarjan voitosta saa 2 pistettä alkulohkoon. Yhteissarjassa kolmen pelaajan sarjan tulos lasketaan yhteen. Joukkue heittää yhteensä yhdeksän sarjaa. Kokonaistuloksen voitosta saa 2 pistettä. Yhden pelin maksimipistetulos on siis 8. Jos yhteissarja päättyy tasan, kumpikin joukkue saa yhden pisteen.

Jos joukkueen kolmas jäsen sekä mahdollinen varapelaaja sattuisi olemaan molemmat estyneitä saapumaan ko. olevan illan peliin, voi joukkue keilata pelin yhdellä haamupelaajalla. Haamupelaajana voi toimia liikelataamon laitteisto tai haamupelaajan pelin voi suorittaa paikalla olevat joukkueen jäsenet, jolloin kaksi joukkueen jäsentä heittää suorituksen vuororuuduin (Huom! Finaalipeleissä tulee olla aina kolme heittäjää).

Jos joukkueella on varapelaaja, voi joukkue voi vaihtaa vaihtopelaajia sarjojen välissä.

Esimerkki pelistä:

Joukkue Hemmot pelaa joukkue Ladyja vastaan. 3 hemmoa heittää sarjan ekassa erässä ja yhteispisteiksi sarjasta tulee 500. Ladyille samanlaisesta 400. Hemmoille 2 pistettä. Toisessa erässä pisteet samat. Hemmoille 2 pistettä. Kolmannessa Ladyt saavat 500 ja Hemmot 450. Ladyille 2 pistettä. Yhteispisteet Hemmoilla 1450 ja Ladyilla 1300, joten Hemmoille vielä 2 pistettä. Peli päättyy Hemmoille 6-2.

Etiketti

Virallisissa kisoissa heitetään vuorotellen, eikä huudella vastustajan heittäessä. Puulaakissa annetaan toisen joukkueen pelaajille heittorauha heidän näin halutessaan. Tässä voi käyttää omaa pelisilmää, ja toki hyvänhenkiseen sanailuun kannustetaan.

Virallisissa kisoissa ei myöskään saa käyttää alkoholia, puulaakissa ei ole pakko käyttää, sallittuahan se kuitenkin on. Puulaakissa odotetaan, että vastustajajoukkue saa oman eränsä valmiiksi, ennen kuin seuraava erä alkaa.

Tasoitukset

Käytetään tasoituksia historiallisen (kun heitetty aiemmin yli 12 sarjaa) keskiarvon mukaan seuraavasti (per sarja):
195,01 -> = 0 pistettä
175,01 - 195 = 10 pistettä
155,01 - 175 = 15 pistettä
145 - 155 = 20 pistettä
alle 145 ja Ei-rekisteröityneet = 30 pistettä


TASOITUKSET (KILPAKEILAAJAT)

M- ja A-luokka > 0 pistettä

B-luokka > 10 pistettä

C-luokka > 15 pistettä

D-luokka > 20 pistettä

Ei-rekisteröityneet > 30 pistettä


HUOMIOITHAN

Koko joukke yhdessä kassalle kuittaamaan illan peli, jos pelin suoritus maksetaan osissa.

Alku sarjojen jälkeen (kun kummankin lohkon joukkueet ovat pelanneet kertaalleen sarjassansa olevia muita joukkueita vastaan) ratkaistaan lohkojen voittajat finaalipeleillä.

Pelit pelataan maanantaisin ja torstaisin klo 18-19:30 ja 19.30-21, peliä ei ole kullakin joukkueella joka maanantai ja torstai vaan pelit aikataulutetaan tammi - toukokuun välille.

Joukkueilla on mahdolisuus vaihtaa pelipäivää toiselle, jos jokin aikataulutettu ei onnistu, kun sen itse sopii vastustaja joukkueen sekä Liikelataamon kanssa.


FINAALIPELIT kevätkausi 2024

Joukkuefinaali:

LIIGA-sarjan neljä parasta joukkuetta pelaa yhden sarjan jokaista joukkuetta vastaan ja sarjavoitosta saa 90 bonuspistettä. Kokonaispisteet ratkaisevat.

Liiga-sarjan paras joukkue ikuistaa joukkueensa nimen palkintopokaaliin.

DIVARI-sarjan kaksi parasta joukkuetta pelaa keskenään kolme sarjaa. Voittaja nousee seuraavalle kaudelle Liiga-sarjaan.

KAKKONEN-sarjan paras joukkue nousee ensi kaudelle Divariin kauden aikana kertyneiden pisteiden perusteella. Divarin huonoin putoaa Kakkoseen.*

*Liikelataamo pidättää oikeuden olla pudottamatta ja/tai nostamatta joukkueita pisteperusteisesti sarjasta toiseen lohkokokojen tasapainon säilyttämiseksi.


Henkilökohtaiset finaalit:

Paikan ratkaisee henkilökohtainen keskiarvo, sarjoja tulee olla vähintään 12 heitettynä.

12 Miestä

8 Naista

Pelitapa:

Pelataan kolme sarjaa joista neljä parasta tulosta jatkaa pudotuspeleihin.

Ensin pelaa karsintojen 3 vs 4 yhden sarjan => voittaja karsintojen kakkosta vastaan, tämän parin voittaja karsintojen ykköstä vastaan.


Finaalit ovat maksuttomat.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.